Wet en regelgeving

Wet en regelgeving

Als uitvaartzorg Pure Feelings willen wij alles in het werk stellen, om voor u de uitvaart naar wens te laten verlopen. Dat gaat niet zomaar. Daarvoor werken wij volgens de daartoe opgestelde wet- en regelgeving, zijn wij aangesloten bij de branchevereniging en werken wij conform de certificeringseisen ter verkrijging van het landelijk geldende keurmerk voor uitvaartondernemingen.

Wet op de lijkbezorging

Deze Wet van 7 maart 1991, houdende nieuwe bepalingen inzake de lijkbezorging, geeft aan wat wel en niet mag. Dus: waaraan heeft men zich te houden. De regels van deze wet liggen niet alleen hierin vast, maar ook in het Besluit op de lijkbezorging en het Lijkomhulselbesluit. De gehele wet bestaat uit een aantal hoofdstukken, welke weer zijn onderverdeeld in artikelen.

BGNU
Pure Feelings BGNU
Het is voor u als nabestaanden van het grootste belang, dat u ervan uit mag en kunt gaan, dat u het organiseren en regelen van een de uitvaart in vertrouwde handen geeft.
Daartoe bent u bij uitvaartzorg Pure Feelings aan het goede adres.
Wij zijn aangesloten bij de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en daarmee zijn de Algemene Voorwaarden van de BGNU ook op uitvaartzorg Pure Feelings van toepassing.

In de woorden van de BGNU:
“Bij het overlijden van een dierbare is het belangrijk te kunnen vertrouwen op professionele ondersteuning, betrokkenheid, begrip en medeleven. Kortom, op een uitvaartonderneming die u alle zorg uit handen neemt, zodat u op passende wijze samen met familie en vrienden invulling kunt geven aan een waardig afscheid.”

De BGNU vindt het belangrijk, dat nabestaanden optimaal worden begeleid in het proces van rouw en afscheid. Een uitvaartonderneming die uw persoonlijke wensen serieus neemt. die met u meeleeft en meedenkt en aan wie u met een gerust hart alle bijkomende formaliteiten kunt uitbesteden.

Zoals in de naam van de branchevereniging vermeld staat, zijn de aangesloten uitvaartondernemingen in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Als nieuwe uitvaartorganisatie in de regio zijn wij daarom voor alsnog aspirant-lid, maar werken volledig conform de opgestelde certificeringseisen. Het streven is om in 2016 het certificaat van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) te verkrijgen en volwaardig lid van de BGNU te worden.

SKU

In de woorden van de SKU:
“Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis. Wanneer u een begrafenis of crematie moet laten verzorgen, wilt u dat dit goed gebeurt. Vraag daarom bij het kiezen van een uitvaartondernemer altijd eerst of deze over het Keurmerk Uitvaartzorg beschikt. U weet dan zeker dat u kiest voor kwaliteit. Het is de eerste check voor de laatste reis.”

Het is belangrijk op deze wijze kwalitatief de beste zorg aan de gehele uitvaart te kunnen besteden. Dat betekent niet alleen nabestaanden tijdens de voorbereiding op de uitvaart en de uitvaart zelf bij te staan, maar ook gedurende een langere periode daarna. Uitvaartzorg Pure Feelings is die uitvaartonderneming!

 

Uitvaartzorg Pure Feelings is er voor u!